In het hedendaagse voetbal ligt de nadruk meer en meer op techniek, snelheid, wendbaarheid, reactievermogen.

Daarom vinden we het superbelangrijk om naast de gewone trainingen op de club deze aspecten afzonderlijk aan te bieden in onze KIDSFIT TECH-SCHOOL trainingen.

  • WAT

Gedurende 10 trainingssessies van 1u gaan we met jou aan de slag. 

  • VOOR WIE

Voor kids geboren tussen 2011 en 2005

  • OPBOUW VAN DE TRAININGEN

Techniek, schijn- en passeerbewegingen, kappen en draaien

We zien meer en meer dat baltechniek, snelheid van uitvoering, explosiviteit op de voorgrond komen te staan. Daarom willen we ons in de TECH-SCHOOL trainingen focussen op baltechnische vaardigheden zoals voetzolenwerk, schijn- en passeerbewegingen, kappen en draaien, veel balcontacten zowel binnen- als buitenkant voet, duelvormen,...

Te vaak zien we nog dat kinderen de bal niet onder controle krijgen. Om het cru uit te drukken: "de bal is de vijand in plaats van de vriend!" Dit is iets waar we willen aan werken in onze KIDSFIT trainingen. De bal moet doen wat wij willen en niet omgekeerd.

In eerste instantie (bij de jongere groepen) is techniektraining een losstaand gegeven. Het is vooral belangrijk om bij deze leeftijdscategorie te werken aan het balgevoel. De bal is rond en dat is best moeilijk voor hen!

Bij de oudere groepen moet techniek iets zijn waarbij bepaalde spelsituaties vermeden of eventueel opgelost kunnen worden. Denk maar aan een 1 tegen 1-situatie waarbij de aanvaller de verdediger uitschakelt met een schaarbeweging. Eerst de techniek onder de knie krijgen en daarna leren toepassen in de juiste situaties is de boodschap.

Sprint-loop en coördinatietraining

Voetbal is en blijft in eerste instantie een balsport maar we moeten ons er toch ook van bewust zijn dat op sommige momenten zonder bal gewerkt moet worden. Denk maar aan: vrijlopen, sprint achter de bal, verdedigen,... Bij al deze zaken is een juiste looptechniek van cruciaal belang. Lopen lijkt op het eerste zich iets natuurljik en vanzelfsprekend. Maar dit is het NIET! Veel jongeren hebben een foute loopmethode ontwikkeld waardoor hun loopkwaliteit daalt. 

In onze KIDSFIT-trainingen proberen we ons te concentreren op deze loop- en coördinatietraining vanaf jonge leeftijd.

Want we kennen allemaal het spreekwoord: "jong geleerd is oud gedaan".

  • WANNEER

We organiseren per jaar 2 TECH-SCHOOL sessies.

Sessie I: van januari tot april ==> START 18 JANUARI 2019

Sessie II: van september tot december 

De trainingen gaan door op vrijdagavond van 18.00 u - 19.00 u

  • WAAR

Kunstgrasveld VTC De Mixx - Asbroek 1, 2230 Herselt

  • KOSTPRIJS

€65,00 voor de 10 sessies. (trainingen, verzekering, kleedkamer + douche)

  • INSCHRIJVEN

KLIK HIERONDER OP DE LINK OM IN TE SCHRIJVEN